Apr 25, 2011

~tolong..tolong!~


korang!
saya diserang satu penyakit akibat obses terhadap kucing..
tangan saya naik gatal-gatal..

oh tidak! 
dari satu, jadi dua.. pagi tadi bertambah jadi lima pulak..
tak taw la apa nama penyakit gatal-gatal ni.. makin teruk.
rope dia dah macam kawah kat bulan dah..adoi~~

ada gaya kawah kat bulan tak?

tangan ni dari takde parut, terus jadi banyak..
gatal gila pulak tu..

tolonglah penyakit, lari jauh-jauh..
tak sanggup nak tahan gatal-gatal ni dah..huhu

sesiape yg ada pengetahuan tentang ni, share dengan saya ye..

sharing is sexy !
pinjam dari Kina. >_<





11 comments:

roxystarzy@gmail.com said...

Tqa! tu ring worm...Ce google cepat!

tqahmisdar said...

da google..oo tu namenye.. baru taw...huhu

wUteVa~~ said...

tqah..scary nye tgk pic kt google..hopefuly tqah xjd cmtu..get well soon~

tqahmisdar said...

wuteva: huhu..thanks dear.. =)

Anonymous said...

along..check kucing along..bmbang dah berpnyakit akibt jangkitan..sbb ada pakcik kat tmpat sy ni,kucing dia mati coz penyakit tu...sikit2 makan kulit dia..in case along sllu main kucing tu,may b terkena pada along jga...apa pun,rujuk segera pakar vaterinar..moga cpt sembuh ye...

tqahmisdar said...

thanks =)

kucing tu ada fungus, sekarang dah nak sihat..
semalam dah jumpe doktor, insyaAllah takde pape ..

doakan ye.. =)

InaAchik said...

ayyooooooooo... leh bayang gatal dia cmne...
gi klinik la... takut makin worst!

ppsssttt, kite x suka kucing...
br last week tragedi menangis kat restoran sebab ada banyak kucing main2 kat kaki kite....

tqahmisdar said...

InaAchik, dah pergi da semalam..
doktor kata takde pape yg teruk pun..
n just kena infection fungus.. =)

tak suke kucing? geli eh?

Jasyla Rifhana said...

betulltu kena kurap kucing...mak sy penah tekena kat ekor kucing yg berkurap..habes tgn jd cm tuh

tqahmisdar said...

jasyla: iye? cmne die ilangkan ye?

Jasyla Rifhana said...

dia pegi klinik , pastu dokter bg ubat sapu..alhamdulilah...hilangg