Apr 8, 2011

~saya nak melabur dengan bank rakyat~

Bismillahirrahmanirrahim..

Hye! Selamat Pagi semua!

Tadi saya baca blog ceriteraarieve and dapat satu maklumat yang sangat meng'excited'kan.. apakah? bank rakyat dah buka share subcription untuk public! wah! dividen dia 15% ye..dengan modal RM 500 sahaja.. asb pun tak banyak macam ni kan?

bila dah baca pasal ni, mulalah tak senang duduk, rasa nak pergi bank rakyat sekarang jugak.. mana tak nya, orang beratur teramat-amat panjang kat bank tu.. makcik pakcik semua serbu bank.. kalau Justin Bieber lalu kat sebelah pun orang dah tak perasan.. duit lagi penting.. btoi tak?

so, sekarang berusaha menahan kesabaran. Isnin ni turn saya pula serbu bank.. pukul 8 nak terpacak dah depan pintu Bank Rakyat.. ngee.. apa yang kena bawak ye? salinan IC 2 keping, duit RM500 as pelaburan, dan RM5 duit proses.. mudahkan? part yang susah adalah beratur sahaja.. >_<

ayuh bloggers sekalian, jom serbu bank rakyat!

p/s: boleh tambah duit kahwin ni.. >_<

11 comments:

nida-razak said...

waa..idea bgus ni tqah..thanx for sharing.. =)

tqahmisdar said...

nida: ur most welcome.. =)

nida-razak said...

=) btw, nida link ur blog ye..

tqahmisdar said...

thanks nida.. will link you back.. =)

♥ Kasut Pink ♥ said...

Alamak, kena settle down perihal kawen dululah baru pkr hal ni kot.. huhu

tqahmisdar said...

yeke.. takpe..utamakan mane yg lg penting ye.. =)

anaztasias nora aira said...

misdar...betul ke rm 500 aje? u pahang area mana? hehe i link u dear. salam kenal :)

tqahmisdar said...

anaz: misdar tu nama ayah i.. pggil i tqah je.. =)
aah..500 je.. erm pahang kat kuantan.. salam perkenalan juge.. will link u back later.. =)

~ NANA ~ said...

haaa siyes ke???

wahhh kna melabur ni!

tqahmisdar said...

yup nana.. better u pergi cepat.. org ramai berebut2.. =)

sYa MieLL said...

confirm isnin ni pegi..thankie fot the info..=)