Jul 12, 2011

~Gaji 3k untuk 1 family, cukup ke?~


nak share dengan korang..
ni dapat dari ofismate..


ape komen korang?
cukup ke 3k untuk satu family?

>_<

15 comments:

misya said...

memang tak cukup,

♥ Kasut Pink ♥ said...

kalau dah ade anak2 confirm x cukup..

sYa MieLL said...

boleh cilok x..nk letak kt fb..hehehe

sYa MieLL said...

mmg xleh nk survive..kena kerja laki bini..tu pn ckup2 mkn..
semua benda nk naik sekarang..gaji naik xsetanding ngn expenses yg naik..hehehe

nida-razak said...

bile ada anak..mmg xckup la..

UyaRayza said...

agak2 gaji brape br ckup nie hehehe..susah gk nk survey nie hehehe

~ NANA ~ said...

if hidup sorg cukup je...

tp kalo 3000 tu utk tanggung anak bini, mmg x cukup la (i mean yg duk KL la)

if duk lua bandar, 3k tu blh survive lg :)

tqahmisdar said...

misya: kan? utk sorang, boleh survive lagi.. =)

kasut pink: tulah.. lagi2 kalau ramai..

syamil: boleh.. =)

nida: kena cari kerja yg gaji lg besar cmni.. =)

uya: tulah kan? kdg2 manusia ni bile byk pun tak cukup jugak.. =)

nana: yup..kalau kat KL, sengsara! tp kalo luar bandar, konfirm cukup !
=)

kaklong said...

wah.....BAGUS nyer....hebat ni. boleh jadikan panduan kepada bakal mendirikan rumahtangga ni...

thnks yer coz sharing ngn kak long ni...umuahhh2..

bahIRAh said...

betul2..kalau luar bandar dah kategori senang..confirm sume cukup..nak lari dok suburban la cmni ;p

Cik Emie said...

xcukup dear..sorang pon sebenarnye xcukup tp terpakse cukupkan..ni kan pulak kalo dah ade family

tqahmisdar said...
This comment has been removed by the author.
Puan El said...

for me, mmg xcukup..~~!! heee..boros ke?? i'm not, tp dh byk bende kene byr....kwang3x. patutnya kerajaan kene naikkan standard gaji yg betul kepada sektor awam,private mahupun GLC. jgn pk bosses je tinggi, org bwhn pun patut terima....oppss! sorry, sape yg terkene pd org politik but that's the truth.

aTy _faRed~ said...

eerr... kalau nak hidup kat area kL ngan 3K memang tak cukup walau pon hidup ber 2..!! siyes..

Fatin said...

fikir la macam mana nak tambahkan duit.bukan buat badget.tu namanya orang kedekut.