Jul 21, 2011

~apabila lelaki berlumba-lumba nak jadi perempuan~


salam korangS..
mood dah okey sikit hari ni..dah rajin berkata-kata bila Han dah pujuk..
ha..tulah..buat saya merajuk lagi..kan dah susah hati..kui3..

erm..banyak blog yang buat post pasal Ashraf yang nak tukar nama jadi Aleesha tu kan?..
sebijik macam perempuan kan dia? dengan bertudung lagi..
yang paling advance saya pernah jumpa, lelaki pakai baju kurung je kat universiti dulu..
selamba je dia lalu sebelah..tapi nampak perut buncit dia..dapat detect yang dia tu lelaki..
yelah lelaki punya buncit tak sama dengan perempuan kan? tak caye cek perut lelaki2 berdekatan korang..hehe

erm..back to issue si Ashraf ni..
bila baca, rasa geram pun ada sebenarnya..
kat mana kewarasan dia sampai mengetepikan agama..
nama Ashraf..Islam kot..
tak pernah pulak dengar kaum agama lain kat Malaysia ni minta nak tukar nama bila jadi perempuan..
ada ke? kot2 saya tak taw kan..

thanks to Hakim yang menolak permohonan dia untuk tukar nama tu..
once satu kes mahkamah dah luluskan permohonan Ashraf nak jadi Aleesha..
mesti lepas ni beratur-ratur Azizul, Fikri, Hashim, Badrul kat luar sana nak tukar nama jadi Natasha, Siti Nurhaliza, Erra Fazira, Liyana..dan pelbagai lagi nama yang glamer..
kalau si Ashraf ni menang, mesti semua kes-kes akan datang tu merujuk pada kes dia kan?

Bila semua lelaki dah pakai tudung, berbaju perempuan, bermekap bagai..
dengan IC je kita boleh bezakan jantina diorang kan?
kalau tak dapat beza, kan dah lelaki sejati terkahwin dengan perempuan tak sejati ni..
bukan ke dah berganda-ganda dosanya?
lepas tu mula penuh jadi tajuk berita kat Metro..
Isteriku Lelaki lah.. Ditipu Isteri dan lain-lain..

Tolonglah buka mata dan berfikir panjang dari segi moral dan agama..
Jangan sekadar pertahankan moral dan agama diketepikan macam tu je..
Nanti dapat balasan macam Kaum Lut baru tau..diterbalikkan buminya sebab ramai homoseksual..
Nauzubillah..

kesian jugak pada family yang kena tanggung cemuhan dan pandangan masyarakat akibat tindakan sendiri..
fikir panjang-panjang dulu na..
jangan jadikan hormon sebagai alasan nak jadi perempuan..
saya pun banyak hormon lelaki, sebab banyak bulu..
tapi tak pernah teringin pun nak jadi lelaki..

wallahuaalam

>_<

p/s: salah satu tanda kiamat, apabila perempuan lagi ramai daripada lelaki..


7 comments:

♥ Kasut Pink ♥ said...

paling kesian kat mak bapak yang kena cemuh dgn masyarakat keliling..

misya said...

macam-macam kan

~ NANA ~ said...

mcm2 perangai la manusia akhir zaman ni...huhuhu

Hidayati Farhan said...

setuju. siap dia kate sbb ssh urusan nak sambung blaja. dah tahu nak blaja yg gedik2 jd pompuan tu buat ape. kan da susahkan diri sendiri. uhuuu, sian dia

aTy _faRed~ said...

kan... pompuan pon dah cukup ramai sekarang ni.. nape sibuk2 nak jadi pompuan jugak... nanti pompuan sejati tak cukup lelaki tuk dikahwini... semue pompuan2 celup ni dah amik..;p

cik_azie said...

yg besnya die pny lwyer 2 x minta duit lak 2 sttelkan kes dia..baek hati la sgt. pas ni kalo prlukan khdmat lwyer leh la g wat muke ksian n ckp kt lwyer 2 kami org susah..leh sttlekan kes kami foc hehe

tqahmisdar said...

kasut pink: kan? kesian sangat..

misya:dah akhir zaman..macam tu la agaknya.. =)

nana: aah kan nana.. =)

yati: mmg salah sendiri..tak perlu kot nk salahkan pihak lain kan..haih

aty: betul2.. kite kena bersaing nk dpat lelaki nnti..

cik azie: lawyer dia bukan Islam kan? haih..nnti kte serang die mtk servis FOC k.. hehe