Jul 19, 2011

~design baju nikah~


morning cecanteks!

nak share ni..
saya dah jumpa design baju yang sesuai dengan kain baju nikah yang saya ada..
ri tu beli kain tak pikir design camne..dah pening mencari design..
ni dia..taraaaaa..

source: Arma Abd Rahman Wedding Couture
ke nampak macam kurang sopan untuk majlis nikah?
macam nak labuhkan sikit baju tu..
nak jadi gadis sopan masa nikah nanti..hehe

kain lace yang saya ada hampir sama dengan dress ni..kaler krim jugak..
tapi beading dia tak secantik yang ni la..tapi tetap cantik..gedik kan? hehe
cuma maybe kena beli chiffon sket untuk kain..
ataupun kain tu gune plain satin je..
masih berfikir..

>_<

p/s: tarikh tak ada lagi, dah pikir design baju nikah.. kui3.


20 comments:

zimie said...

tqah,cantik sessungguh baju nikah kamu!! saya nye biase2 je.takla sebegitu.hihi

K.I.N.A said...

cantik & sopan je tqah..yg penting tutup aurat kan..:)

♥ Kasut Pink ♥ said...

Cantik cantik cantik.. tqah, takde tarikh lg pon buat preparation awal2 x salah. senang di kemudian hari..

cikFM said...

cantik la tqah.. boleh proceed dah tu.. hehe.. pikir betul2 tau.. jgn jd mcm i.. disaster laa.. huhuuuuu

tqahmisdar said...

zimie: ni baru perancangan.. hehe

kina: yup2.. btoi tu.. =)

kasutpink: tulah kan.. tak kelam kabut nanti.. =)

cikFM: yeke..huhu..ni design dah jumpa..nk kena cari tukg jahit plak ni..takut je salah pilih..

kaklong said...

wah...sangat cantik, tak pe la syg...jnji kita dah buat prep utk hari kita jugak kan...

so, jgn wsau..hope baju tqah lagi nmpk cun je bila dah siap pakai nnt ok..

kak long nyer baju wrna bby blue masa nikah nnt.=) nak bgth jugak kan...hehehe

good luck dear..

rara pinkmafia said...

nice.mcm baju nikah rara =)hehehehe.

farahfatihah said...

kalau labuhkan mmg akan nampak sopan santun hehehehe

Liza Razak said...

yang ni cun hokey !!!

tqahmisdar said...

k.long: thinking nak buat blue as baju reception.. =)

rara: iye? wah! same..hehe

farahfatihah: kan? nak sorokkan hips yg besar ni..hehe

k.liza: nanti teman sy cari tailor best nak jdikan bju ni reality..hehe

UyaRayza said...

dear baju nie sgt5 cantik heheh..buat design nie jer..sopan jer hehehe..anta kt tukang jahit tempat uya la hehehe..murah

Hidayati Farhan said...

cantik lah tqah. kite pon hari tu amik design arma utk baju sanding kite. hahaha

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

cntikla..

sweet aje..

p/s: thnx ea..utk pndpt itu..

aTy _faRed~ said...

waaahhh..glam ar awak nikah nanti..:) cantik.. sesuai jer... hurrmm.. kalau labuh sikit nanti tak jadi dah macam tu kot.. tapi yer ar.. waktu nikah kene sopan kan...:) ni buat waktu resepsi pon cantik jugak..:)

~ NANA ~ said...

bj nikah camtu? wahhhhh sgt cantek & glamor u....like like like :)

Miss Sunshine said...

cantiknya design baju nikah tqah... tu pun dah sopan, tapi kalau nak labuhkan sikit pun ok je... nak tempah kat mana tu?

tqahmisdar said...

uya: ha..boleh jugak.. murah dpt berape tu uya? bajet ciput ni.. hehe

yati: design die sume cntik2 kan? =)

miss nusha: =))

aty fared: tak glamer lah.. biase2 je..hehe

nana: i taknak jd glamer.. cume ni je dsign yg sesuai dgn kain yg ade.. isk3.. =)

miss sunshine: erm taktaw lagi nk tempah kat mana.. kena cari tailor pulak ni.. =)

amani.. said...

cantikla dear..tambah2 ngn si pemakainya pun cantik kan..btambah2 cantik gitu..

Reen Tart Nenas said...

boleh je design tu, tp labuhkan sket hingga bawah punggung. nampak sopan :)

abglan said...

Memikirkan hari bahagia... :)