May 5, 2011

~tarikh cantik untuk kawin~



morning sayang-sayang!

back to hal kawin-kawin..
blog saya agak terpesong seminggu dua ni..ampun! ngee

saya adalah B2B yang belum lagi ada tarikh kawin..

kesian tak?

 >_<

tempoh tunang saya dengan Han adalah 2 tahun..
satu tempoh yang agak panjang..
so, kitorang tak decide lagi bila majlis kitorang..
sebab ni juga blog saya agak terpesong dr tajuk sebenar.huhu

majlis mungkin dalam 2012 atau 2013..

saya sangat berkenan dengan 4 tarikh ni..

10.11.12 (sabtu)

22.12.12 (sabtu)

1.2.13 (jumaat)

3.3.13 (ahad)


yang paling saya suka, 10.11.12 tu..
cantik..kan..kan?
konfirm tok kadi penuh tarikh ni..

tapi..apa ada dengan tarikh?
tak menentukan kita bahagia atau tak..
betul tak?
sekadar untuk suka-suka je..dan mudahkan kita dan orang lain untuk ingat tarikh tu..ngeee

apa yang penting, tarikh tu biarlah sesuai and semua ahli keluarga setuju..
nanti buat majlis takde sedara mara, tak best pulak kan? >_<

Hopefully by end of this year dah boleh dapat date dah..
senang nak buat persiapan..
nak booking apa-apa yang patut pun senang..

amin..

^_^





18 comments:

Hidayati Farhan said...

wahhh, lama lagi tu. sempat nk pilih date best2. saya mmg saje x pilih 11.11.11, tp amik 12.11.11 betul kata awk, date x menentukan kebahagiaan :)

♥ Kasut Pink ♥ said...

Ye la 10.11.12 tu cantik sgt nombornye. Sy nak letak tarikh tak pkr psl tarikh best x best, ikot kesesuaian & persetujuan 2 famili je..

neeza said...

saya pown xder tarikh lagi :( ngah pening sbb blom bincang ngan 2 famili. plan tahun dpn, insya allah. Tarikh2 tu cantik2x la.. suke sgt. tapi sy plan nak nikah 23.11.12. (Jumaat) tgk dlu lah cemane :)

farahfatihah said...

selamat memilih tarikh hehehehe

tqahmisdar said...

hidayati: iye? boleh dtg tak nnti? hehe

kasut pink: btoi tu.. tu lagi penting.. =)

neeza: gudluck ye dear dlm pilih tarikh.. jgn lupe jemput ye nnti.. =)

farahfatihah: thanks darl.. =)

~ NANA ~ said...

mcm i 11.06.11....cantek x? kekekeke

tqahmisdar said...

cantik nana.. =)

neeza said...

nana: cntik gak tarikh tue :) Selamat Pengantin baru ye....
tqahmisdar: insya allah, okeeehhh...

umairah said...

10.11.12 tu cantik.. =)

Miss Sunshine said...

hmm.. masa cari2 tarikh kawin, mmg teringin nak tarikh cantik.. dulu, awal2 rancang 20.11.2011.. tapi bertindih pulak dengan sepupu En Bakal Suami nak kahwin.. terpaksa lah tangguh 26.11.2011... Takpe, tarikh mmg tak menentukan apa2 pun.. tapi orang dulu2 kata tak eok kahwin bulan Muharram.. tak tau lah knp... Kepercayaan je kot... Anyway, selamat memiih tarikh ye.. =)

miey anna said...

hehe..u kene bncang betul2 tau nak decide tarikh kawin..kdg2 tarikh kita nak..x semestinya kita dapat kan..uhuu..*ayat sedey tu..persis kecewa..hehe..alangkah bestye kalo kite boleh bukak kitab kita then intai tarikh kawin kan kan ^_^

tqahmisdar said...

neeza: =)

umairah: kan? =)

miss sunshine: iye? tak pernah dgr pulak pasal tu.. nanti tqa cek kan.. thanks share ye dear.. =)

tqahmisdar said...

miey anna: yup2.. hehe.. i pun taknak paksa2 dia utk dapatkan tarikh lagi.. kena bincg elok2.. =)

A.N.A said...

miss sunshine:ye ke bln muharram x elok kawen?huhuhu..lala baru pilih 12.12.11 tp x confirm lg la..kena bincang lg ngn encik gomok..

10.11.12 tu mmg cantik..mesti ramai org ilih tarikh tu nanti..hehe..

Rilla said...

Betul..yang penting tarikh tu yang sesuai dengan semua orang. Kalau dapat tarikh cantik, baguslah, tapi kalau tak dapat pun tak apa sebab kita yang akan berikan makna kepada tarikh tu, bukan sebalinya

choclairissa @ intan said...

hehehe date tu cantik2 semuanya :)

zimie said...

amboi banyaknye pilihan tqah.hihi 10.11.12 memang cantik!senang nak ingat.waaa macam kita main hentam je untuk wedding.asalkan masa tu cuti skool.hihi lambat lagi.tahun 2012.jom tawen sesama ;)

erin moshimoshi said...

wahhh ubuh la tarikh lain pulak . ehehhee .. ni bln 11 jauh nye yuyunk :)