May 9, 2011

~pencuri jahanam~


selamat pagi Isnin..

dah beberapa hari tak mengupdate blog..
masih lagi dalam mood tertekan dan sedih setelah peristiwa malang yang berlaku Khamis lepas..

rumah saya telah dipecah masuk oleh pencuri jahanam!

kepada pencuri tersebut, nilah luahan hati saya:

takde rumah lain ke kau nak pecah wahai pencuri oi.

nak curi laptop curila..
tak perlu kot nak curi make up kit aku..
dah la tu hantaran tunang hari tu..
kau bapok ke pencuri?

sekali dengan buku-buku bank aku pun kau sapu..
tak pasal-pasal aku kena caj macam-macam nak buat buku baru..
dah la tu kalau hilang buku ASB, kena pergi PNB pulak..
hidup kau memang suka menyusahkan orang ye pencuri?

handbag aku pun sampai 2 kau kebas..
ramai sangat ke girlfren kau pencuri?

lagi satu, external hard disk aku tu banyak data..
aku simpan dari UPM dulu semua movies tu..
gambar tunang aku pun semua dalam tu..
curi pendrive sudahlah..urgh!

tak cukup dengan tu, kau nak susahkan aku dengan curi astro decoder aku..
kau tak taw ke kitorang ni bosan giler takde astro kat rumah?
tak pasal-pasal kena bayar 200 nak dapat decoder baru..
kau ingat banyak sangat duit kitorang nak bagi kat astro tu pencuri?

pencuri, kau memang dah menyusahkan aku..
agaknya memang kau lahir dah takde kerja lain selain membinasakan hidup orang..
takpe kali ni aku boleh sabar..
kucing-kucing aku kat rumah jadi saksi kau kat akhirat nanti..

terima kasih lah atas kenangan terindah ni, wahai puncuri.


sedih tak terkata, sampai sakit-sakit badan ni.
sakit hati bertambah-tambah bila jiran sebelah yang dengar, tak de rasa prihatin nak buat report polis..
haih.. ingatkan rumah tu dah cukup sempurna sebab ramai orang Melayu n jiran baik-baik..
rupa-rupanya tak bleh harap..

nak masuk bilik sendiri pun dah tak berani..
hope rasa fobia n takut ni berakhir tak lama lagi..

amin..

macam nilah rupa bilik saya



21 comments:

malynd_anggun said...

sabo eh dear...
nih awak nye dugaan..sabo..sabo..sabo..huhuh

♥ Kasut Pink ♥ said...

OMG tqah, same mcm sy aritu. Sebijik same. Last month kena pecah msk. 4 biji laptop lesap termsk sy pnye. Sy pnuye handbag, perfurm, make up semua die kebas. Termsk innershine housemate. Losyen jam tgn. yg lagi hangin handbag, make up lancome hantaran ms bertunang dulu pon die amik. Mmg sial la pencurik ni.

Miss Tatie said...

kenapa pencuri tu desperate sangat sampai makeup pon de nak kebas? awak da gune lom Tqah? kesian gile ngok pencuri tu sebab mengambil barang yg bukan2... agaknye de kepingin nak cantik sbb terlalu hodoh. or mungkin diorg ni mat pit, main amek je barang nanti jual beli dadah. ape2 pun bersabarlah eh tqah.

~ NANA ~ said...

sabar yer...eeee truk betol la pencuri tu...semoga dia mndapat balasan samada di dunia mahupun di akhirat :)

aNis LeMoN aBu said...

make up pun sebat? pencuri tu nak kawen jugak agaknya? haishhhhh.

tqah. u kena strong, ok. whatever happen, focus on ur preps & jgn down lama2 ok. siyes, mmg simpati dengan u.

sekarang Allah bayar cash. Nanti ada la dia terima balasannya tu.

tqahmisdar said...

malynd: sedang bersabar ni.. =)

kasut pink: kan? mmg sial.. sakit giler hati ni.. stress!

tatie: dah guna. perasan sebab hari2 guna, tetiba nak guna tak jumpa. sayang gile kot tu.huhu

nana: tu lah. I harap dia dapat balasan yang setimpal.

anis: thanks.. =)

umairah said...

huuu.. takziah sy ucapkn..
rse bru je lg dgr rumah junior sy kne rompak, ni tqah plak..
byk2kn b'sabar.. insyaAllah doa org t'aniaya dimakbulkn n dugaan tu hnya sementara.. =)

Liza Razak said...

bencinya pencuri ni...dah laa menyusahkan org.mekap pon nk curi ke?x pe tqah..dah kompom2 hidup die tak kan tenang

K.I.N.A said...

Ya Allah..sabar jela..ntah2 pencurinya seorang perempuan..

Ardini Humaira said...

Astaghfirullah... dengan mekap skali dia curi.. seoga pencuri tu patah kaki tangan biar tak de harapan nak berbini sebab curi hantaran tunang orang!!!! eii geram

tqahmisdar said...

umairah: amin.. =)

k.liza: tu lah.. haih..tak pasal2 kena beli baru..

kina: taktawlah Kina..boleh jadi jugak..

dini: amboi garangnye..hehe

farahfatihah said...

sabo tqah....dia berkenankt make up u la tu =)

sabar ek ada hikmahnya tu

kuKu said...

mmg jahat...sabo ye tqah..

nadia dah dpt adiah tu..Tq ;)

miey anna said...

Ya allah...teruknya lah.sabar eh..t doa die dapat balassan akhirat t..apela kan..susahkan idop orang..haish

amani.. said...

hmm jiran2 ni kalau psl gosip2 bkn main lju je nk amik tau tp kalau kes2 mcm ni diorg wat tak tau je..kan...

dear..byk2kn bsabar ye..

♥ nana i am ♥ said...

ya allah~ sorry to hear that tqah T__T semua yang berlaku ada hikmahnya kan.tabahkan hati terima semua ni oke.zaman sekarang ALLAH tak tunggu kiamat ke akhirat.kat dunia pon ALLAH bboleh balas.tqah be extra careful lepasni yee.and kepada pencuri2 bawak bwaklah bertaubat.kiamat semakin menghampiri kita..huhu.

tqahmisdar said...

farahfatihah: yela kot.. =)

nadia: dah dpt dpt? alhamdulillah..

miey anna: tu lah.. just mampu doa dia dpt balasan yg sepatutnya..

amani: btoi tu.. sakit hati rasanya..

nana: amin.. thanks dear..

Anonymous said...

mekom... mse bile kene nyer????.... sbor je la

anaztasias nora aira said...

YA Allah patutla dah lama xmuncul dekat bbf. kuatkan semangat ek dear. tabahkn hati kamu :)

cik dyla said...

sabar ek?dila paham pe awak rase..mcm tu gak la rase mcm pencurik curik kete sye..

dalam aty tertnye2 nape kete aku yg ko nak amek?bkn kete mewah pon..viva jew..da la viva je viva standard lak tu..sport rim pon xde..kalo viva elite tu laen la cite sbb gempak sket!

da namenya pencurik mmg suke meyusahkan org la..men senang aty dorang je nak amek hak org laen..penat2 kite nak dptkan sesuatu tu dorg xpk pon..

saba la..mungkin ade hikmahnye..

Syeeda Sobbihi said...

byk bersabar yer..