Jun 30, 2011

~review: Transformers 3~


disaat mereka bersorak riang pasukan Malaysia menang bola..
saya bersorak kesukaan sebab penantian hampir setengah tahun berakhir untuk tengok Transformers 3 ni..
setiap kali trailer dia keluar kat panggung, stiap kali tu, rasa sakit sgt hati..
sebab kena tunggu lama nak dapat tengok..



sejak awal Jun dah mula cek kalau2 gsc dah buka beli online ke tak..
bayangkan, almost every day dalam last week saya cek website dia..
then Jumaat lepas, bila diorang release showtimes, ape lagi..
dah tak pikir dah, terus sapu 2 tiket..
gembira giler rase..hehe

tadi, dah berjaya tengok kat GSC Tropicana City Mall..
hall memang penuh sampai seat depan sekali..

cerita dia boleh tahan..
mula-mula agak slow sikit..
tapi after 15-20 minutes cerita, dia dah makin jadi best sangat!


sequel kali ni banyak part yg buat orang touching..
mcam nak nangis je tengok autobots kena bunuh, kena tembak..
lagi-lagi bila Bumblebee nyaris nak kena bunuh..
ops! terbagi spoiler pulak..hehe

Patrick Dempsey pun ada taw..
si pengganti Megan Fox tu pun boleh tahan hot nye..
lakonan dia lagi bagus dari si Fox tu..

saya bagi 9 setengah bintang untuk sequel kali ni..
of course akan tengok 2 kali..macam X-Men..
dah janji dengan Han nak tengok 2nd time yang 3D dengan dia..

nanti gi tengok k, konfirm tak rugi..

>_<


7 comments:

zimie said...

booked da.nak tengok rabu depan.3D lagi.hihih tak sabarnyeeee!

UyaRayza said...

aaaaaaaaaaa nk tgk hehehe...si bumblebee kesayangan hehehe

♥ Kasut Pink ♥ said...

nak tgk nestweek sbb kena tnggu abang tunang turun kl.Tak sbr nih..

choclairissa @ intan said...

oh oh saye mahu tengok jugak~~

~ NANA ~ said...

nk tgk...tp lagi ramai bg feedback negatif...hukhuk

tqahmisdar said...

zimie: 3D kena tggu Han pulak..hehe

uya: bumblebee sgt comel..hehe

kasutpink: yeke.. takpe..tggu2 berbaloi..hehe

intan: tengok, jangan tak tengok.. =)

nana: maybe pendapat org berbeza2 kot.. awal2 cerita dia je agak bosan, tapi kalau siapa suka action, lawan2.. mesti dia kata cerita ni best.. =)

ibnubaba_04 said...

agak2nye ade x kat web jiwang cc??klu ade, aku nk download ctu la