Sep 20, 2011

~wedding theme: mixing colours~

Hye readers & followers...

saya ambil masa agak lama nak post entry ni..searching, googling contoh yang sesuai.. this 2 weeks berfikir kuat-kuat dan gigih colour theme untuk majlis akan datang..

Main colour yang bermain-main dalam fikiran, LIGHT YELLOW + BABY BLUE.


+


+

??????

Still tak decide nak mix dengan warna apa..
maybe....

1) white or cream



2) spring green + blush

 3) pink
saya cuba cari pink+blue+yellow tapi tak jumpa.. just dapat bayangkan warna macam ni & campur kuning.. pink tu just sampingan..



saya berkenan kalau mix dengan pink..sebab light yellow& light blue tu dah sangat soft warnanya, so nak ada satu warna yang shocking, saya rasa warna pink yang paling sesuai..
still tak decide lagi..masih googling nak cari contoh yang sesuai..selain The Perfect Palette, ada website lain tak yang best nak tengok warna-warna wedding ni? ada sesiapa boleh bagi cadangan?
mari sharing-sharing..

>_<



7 comments:

UyaRayza said...

cntik la pink tue hehehe..ceria sgt

ni@ @in said...

suke yg last..kalo guna shocking pink msti cntik...hehe

Miss Sunshine said...

warna pink boleh gabung dengan banyak warna jugak... pink + yellow pun rase macam ok jugak..

~ NANA ~ said...

light yellow + baby blue + blush rasanya sgt sweet :)

tqahmisdar said...

Uya: kan? sesuai tak agak2?

nia ain: ek? okey..boleh try nanti.. thanks!

miss sunshine: pink+yellow cantik..tp kalau masuk blue, cantik tak? =)

nana: tu pun I rasa cantik..adoi,..pening..hehe

amani.. said...

btul..pink ni bole combine dgn byk color..tqah kne pndai mix and match color..tp qis ske color yg nana cakap tu light yellow + baby blue..sweet sgt..

Renee Meow said...

i like the first one..!! jarang bride buat soft minty green camtu.. white/cream+minty green+pastel yellow.. romantic+sweet gitu.. :D