Sep 28, 2011

~Dilemma: Blackberry~

Alhamdulillah, berjaya capai target untuk dapat komisyen beli Blackberry..  >_<

tapi pening nak pilih nak yang mana satu..memandangkan ni first time nak beli handphone guna sepenuhnya duit sendiri, mestilah saya nak yang bagus dan dalam masa yang sama dapat jimat duit..

Bold4

VS

Bold3
 

Function Bold 4 memang lagi tiptop lah kan, plus memory dia lagi besar. My fren kata dia browse internet dengan Bold 4 sangat-sangat laju berbanding Bold 3. Totally memang dah jatuh hati sangat dengan Bold 4 ni.

Saya bukanlah mahir sangat dalam guna handphone mahal-mahal ni..and kalau dapat BB ni, nak guna untuk bersosial, update blog, twitter, FB dan sebagainya. Han kata kalau reason tu je saya nak beli, better ambil Bold 3 je..tapi hati tetap nak Bold 4. degilkan?

As for price..Bold 4, price dia sekarang dalam RM 2000-RM 2100. Kalau Bold 3, last time saya check, price dia RM 1300-RM1400. Maybe dah turun sket ke, tak sure. Kalau saya beli Bold 4, saya boleh simpan sikit je untuk wedding, tapi kalau Bold 3, saya boleh save lagi RM 800! banyak tu..boleh cover duit baju mungkin.. haih..

Hati kata nak Bold 4, otak kata Bold 3..macam mana? setan ni jahat cucuk-cucuk orang suh beli yang mahal-mahal..haish



HELP!!

10 comments:

hayati hashim said...

samsung SII..hp terbest abad ini. bb cangih camne pun x bo wat video call..nti cmne nk VC ngn Han bla bjauhan.. =)

ana apez said...

setan jahat betol la.. soh orang jadi tamak... hehehe ana pon tengah survey nak beli BB atau galaxie SII.. owwwwhhh pening woooo

**baru ana tau BB x bley buat Video Call.. thanks for sharing 'Hayati Hashim'

UyaRayza said...

beli yg bold 3 je hehehe..jimat2 nk kawen nie lagi banyak duit nk gune..nk kawen ke nk hp? hehehe

~ NANA ~ said...

beli samsung galaxy la...kekeke...tp antara 2 tu i pilih bold 4 :P

hanys said...

Agreed dgn galaxy s or s2. Mmg bbaloi duit. Sgggggt best

tqahmisdar said...

yati: tak suke samsung walaupun sy akan rekemen s2 pada smua org.. tp sndiri taknak guna..sebab mmg tak suka samsung..hehe

ana: beli yg mana minat k? same2 kita pening..hehe

uya: nak dua2 please! hehe

nana: tak suka samsung..huhu..nak bold 4..huhu

hanys: tak minat samsung, lgpun s2 takde BBM, most fren tqa ada BB.. n s2 xde plan utk tenet prepaid yg bes.. hehe..n dah lama mengidam nak nak guna BB..

hayati hashim said...

kna try dlu tqah..
nti jtuh cnta pndang pertama.mesti x nyesal. BBM kna byr 10 per month. guna android boleh pki whatsapp.. app free. laaaagi jimat.

..bekas pengguna BB tegar suatu masa dlu ;))

tqahmisdar said...

really? haih.. pening I.. tapi lg suke BB, cmne? hehe... kena pikir balik ni..

sYa MieLL said...

apa kata amik torch..ada qwerty keypad plus touchscreen..kira flexible..harga pn boleh dpt dlm rm1.5k..=)

kuKu said...

syoknya dba..wlpon dba tak suka S2. tp mmg best hp tu. :)