Sep 13, 2011

~songket as reception dress~

hye darlings...back to issue kawin-kawin..yeah!

suddenly membuak-buak rasa nak pakai songket untuk reception lepas tengok songket kuning ni..terjumpa pic ni kat PhotoAura.. sweet je warna songket dia.. n beading dia simple tapi cantik! *melting*

Mak dah pernah bersuara nak anak dia pakai songket masa majlis nanti..sebelum ni macam tak setuju tapi lepas tengok gambar ni, ok, keputusan dibuat! Han pun dah approve untuk pakai songket nanti..sukenye! kebetulan kawan Abah penenun songket, mungkin boleh beli dengan dia dengan harga yang agak murah nanti..Amin..tapi jangan tetibe saya berubah fikiran dah la..hehe





pic: credit to PhotoAura

p/s: pengantin, pinjam gambar ye..jatuh hati sangat dengan baju kamu.. =))

18 comments:

Ila@Bella@Nabila said...

salam dear...
saya slalu blogwalking je kat sini..tetibe nampak baju songket tu..memang da berniat nak pakai time sanding nanti..tapi kat selangor ni setakat yg saya jumpa mahal2..kalau ada yang murah bolela roger2 k. by the way wedding saya next year.. :-)

Fariza said...

mmg sweet kan. :)

choclairissa @ intan said...

sweeet kaler die.. :)

~ NANA ~ said...

baju songket cantik!!! nk2 skrg dh ramai yg modenkan songket...lg nmpk cantik...hehe

kaklong said...

kak long mmg bkenan dgn kain songket bj pengantin, tp kak long ok je...cume kan en tunang kak long ni kuat bpeluh..

kami bukan akan buat kat dewan...tkt nnt die cepat rimas, die ni kalo dh kepanasan, mood dh lain lak...adoi...

tgk je la boleh, puas hati gak kan...hahahaha..

thnks sharing..

miey anna said...

memang cantik..suke...kalo boleh nak pakai semua jenis baju aci x? heee =p

RENDA PUTEH said...

Hi dear,
If you looking for your ideal invitation card for your big day? RENDA PUTEH specializes in handmade, beautifully crafted, lace, simple and elegance design that can suit your theme.

Visit our blog now!

rendaputeh.blogspot.com

hayati hashim said...

memang cntik.

saya pn tgh survey songket utk bertandang ni. stakat yg jumpa mmg memahal kn.. tpi bila tgk yg ni, rsa x rugi sbb rasa rasa boleh pakai banyak kali wat baju raya kn..

sweet..

tq info.

Cik Zimie said...

saya sangat suka songket.memang plan nak pakai.tapi maybe untuk bertandang.sebab time resepsi kena pakai moden pulak.hehe cantik sangat songket!!penuh tradisi :)

UyaRayza said...

uya pun pkai songket..songket br nmpk traditional n i love traditional hehehe

MiYOKO SuKi said...

suka jugak songket niii...nk feeling2 tradisional gitu kannn....

songket kuning...lgla cntik kannn......

tqahmisdar said...

Ila: byknye nama U.. hehe.. sure, nanti I sharing2...

fariza&intan: kan2? sesuai dgn kulit sy yg gelap ni..hehe

nana: songket makin lama makin cantik.. sesuai dgn peredaran zaman..hehe

kaklong: =)

miey: kan2? rase mcm nk pkai byk2 baju satu mjlis..hehe

rendaputeh: thanks for visiting.=)

hayati: betul2, boleh pkai utk raye jugak.. =)

zimie: I pun pk nk pakai bertandang, tp parents dia kata nk buat tema garden..cm tak sesuai je..hehe

uya: tradisional best n cun..hehe

miyoko: songket kuning rase mcm putri raja gitu..hehe

Mizz Ryn said...

sker gakz songket ni .. dh plan nk pki slh 1 majlis nnti .. hehe .. rase mcm timeless ...

Miss Sunshine said...

cantiknya baju songket ni...
tetiba rasa nak pakai songket... hihi.. ^_^

Adawiyah A.Halim said...

songket mmg cntik sgt2..skrg ni ada mcm2 design baju kawen songket..pilih je..heee

nik rosmawati said...

salam dear..mmg cantik sgt baju tu.
skarang ramai yg pakai songket kan.selalu nampak time malam berinai :)

Renee Meow said...

masyallah chantek nyer pengantin niee...sesuai baju yg dipakai nyer.. :)

purlpe.pink said...

Its was sooo beautifull.
Love it till bits! Omey cgt!

Anyway, ive follow ur blog and please pleaseee share all ur preps. Sebab I pun b2b. Pahang exactly.

Much love,
http://everybodylies3.blogspot.com/

Tq