Nov 9, 2011

Indonesia Trip: The Plan

morning alls!...

thanks to those yang bagi idea untuk my wedding dress.. >_<

now, I nak cerita pasal my planning trip to Indonesia in 2 more weeks..

Ni first time I nak pergi luar dari negara dan first time jugak I nak naik kapal terbang...sedey kan? isk3.. sebab tu  I excited melampau sangat-sangat..hehe


Trip ni actually my mom yang ajak..ada member dia promote join travel pi Indonesia ni, trip ke Jakarta & Bandung untuk 4 hari 3 malam..for RM 900. tu campur ticket flight, hotel, and transport kat sana. Ni trip kumpulan yang besar, maybe dalam 20 orang kot..and maybe ramai makcik2..

Bila my mom ajak, I terus setuju..tak fikir pun 900 tu mahal ke tak..u olls rasa mahal ke? I pun tak google dulu sebelum setuju tu..hee

hari tu masa balik raya, my mom bagitau tentatif trip dah keluar..bertambah-tambahlah excited nya..google sana sini..nak tengok apa yang best..so, here is the plan:

22/11/11 : 
Flight to Jakarta
Shopping at Tanah Abang
Shopping at Senayan Mall City
Bertolak ke Bandung

23/11/11:
Visit Tangkuban Gunung Berapi
Visit Trans Studio (pun ada shopping mall kat situ..hehe)

24/11/11:
Shopping at Pasar Baru
Shopping at Toko3
Visit Kedai Kek Lapis Indonesia
Balik ke Jakarta

25/11/11:
Shopping at Mangga 2
Balik ke Malaysia

Cuba u olls kira, berapa banyak perkataan shopping disitu? waaaaa! I excited sangat!


Duit dah kumpul, tinggal nak tukar ke duit Rupiah je belum lagi..jadi jutawan lah kat sana kan..ada berjuta-juta Rupiah..hihi..I nak cari sikit barang untuk wedding, jeans, begs, kebaya... semualah...Hopefully cukuplah duit yang I bawakkan...hee

Nak guna advise ni sepenuhnya nanti,


hihi... wink wink >_<

10 comments:

Mimin said...

wajib shopping lace!!

syakilla.purple said...

shop lace byk byk then jual kt belog :) kalau pergi trip yg besar, x kira x berat lugage ..

nik rosmawati said...

wah...best nya dapat shopping sana.mmg tempat yg sesuai tuk bakal pengantin pi shopping.

UyaRayza said...

wahhhhhh bestnyeeeeee..beli kain byk2 k..

Fariza said...

BEST !!!!!

Wawa Yusoff said...

tqah : nnt balik jangan lupa buat review tau. sebab i nak pegi nexyear. so boleh la refer kat u ape2 yg patut.. hehe

Shooppiinnggg...!!!

tqahmisdar said...

mimin: mmg wajib! hehe

syakilla: mmg nak bli lace, tp nak jual cam mls je..hehe..tp jual bnda lain nak..hee

nik: kan?jom gi skali..hehe

uya: baik!!

fariza: =)

wawa: orait! konfirm buat review nanti. >_<

aZilsah said...

best nye !! hehehe byk perkataan "shopping" :P

hanys said...

Huhuhu.. Byknya word shopping.. Best2.

Q said...

Murah kalau include makan semua tu..hihi gud luck!kalau pergi pasar baru pergi tingkat 2 dan 3 untuk baju pengantin!:D