Aug 10, 2011

~takmo kawan dengan McD dah~


salam..

ini bukanlah cerita yang bertujuan untuk menurunkan sales McD.. jangan salah sangka ok? >_<

sejak minggu lepas, teringin sangat nak makan McD Breakfast.. sebab dah lebih 2 bulan kot tak dapat makan.. cadangnya time puasa ni, bolehlah pergi sahur kat McD sambil menikmati Chicken McMuffin with Egg kegemaran saya berserta Hash Brown..nyummy

dan semalam, saya dah buat plan, pagi ni nak sahur kat McD..masak pun cukup-cukup je untuk berbuka semalam.. taknak bagi ada lauk lebih, takut nanti rasa menyesal bila tak habiskan n tak jadi sahur kat McD..saya ni tak boleh tengok ada lauk lebih..cepat kesian..

malam tadi saya kunci jam kul 4.45 pagi..awal tak? dalam tidur pun sampai termimpi-mimpi sahur kat McD.. tapi dalam mimpi tu, McD 24 hours Kota Damansara tu tutup..sedih je..

Pagi tadi, pukul 5 dah sampai McD..ramai jugak orang.. masuk pun laju je.. yelah tak sabar nak jumpa Sausage McMuffin.. tapi sampai kat kaunter... tercengang sekejap.. eh?? Kenapa tak ada set McD Breakfast? yang ada, set McValue Meal.. then dengan muka sememeh baru bangun tido tu, saya tanya lah kat abang jaga kaunter tu..

Saya: Bang, McD Breakfast tak ada ke?
Abang McD : Breakfast pukul 6 nanti. Ada lagi sejam..
Saya: La..sejak bila pulak jadi pukul 6? Lepas pukul 6 tak jadi sahur lah pulak.. tak puasa namanya..huhu

Makanya saya dengan penuh kecewa terpaksalah mengorder set McChicken.. lari bajet..makan pun takde selera je..yang diidam tak dapat.. haih..sejak bila set Breakfast tu jadi pukul 6 ye? sebelum ni bukan pukul 4 ke? adoi..

Merajuk dengan McD samapi habis puasa.. takmo kawan dah..

source: google
kan seksi McMuffin ni? nyum2..



.

10 comments:

♥ Kasut Pink ♥ said...

Strategi dorg lah tu,sbb tau ramai nk sahur kat mekdi kena la naikkan smpai kul 6...huhu

K.I.N.A said...

adei..rindunye dekat mcd breakfast..haha.boleh plak pukul 6 kan..

kaklong said...

la...cian nyer die,

tak pe la, boikot yg kat situ je la..kemungkinan kat tmpt lain ada kot mulai 4 pagi...

sabar ye syg...! ;)

malynd_anggun said...

alooorr..nak juge...mak haih..pagi2 saya suda kepingin itu dan ini..aduiyai...

Miss Sunshine said...

hihi.. sabar ye.. kita tak pernah sahur makan burger... ^_^

misya said...

dah tukar kot

Hidayati Farhan said...

saba jek pose2 nmpk mc muffin tqah oiii. haha, xpenah rs bersaho kat mcd lah. nk try

Khairiyah aka Kerry said...

terliur T_____T

tqahmisdar said...

kasut pink: yelah kot kan..tp bkn ke lg untung bile ramai?huhu

kina: rindu sgt..isk3 =(

kaklong: cuba cek kt tmpt k.long..kot2 lain..boleh gi sane..hehe

malynd: mggoda je kan burger tu?hehe

tqahmisdar said...

miss sunshine: meh sy ajak sahur makan burger..hehe

misya: mungkinlah kot..

yati: mmg patut cube..rase ala-ala mat saleh gitu..hehe

kerry: nyum2..hehe