Aug 5, 2011

~ menghilang kerana Hong Kong Disneyland~

hello..hello...

lama tak update panjang-panjang kat blog.. dah naik sawang-sawang dan spider pun bermaharajalela dekat sini.. bukan apa, bulan puasa ni saya rasa letih sangat..n tak cukup tido.. so, balik je rumah terus tido.. tak sempat nak update blog..just sempat baca entry korang je..

nak update kat ofis dah tak boleh sangat dah.. why? ops bukan kantoi dengan bos ye.. summary sales performance dah keluar..and guess what? saya yang paling sikit sales.. orang lain dah dekat 300k, saya baru 100k lebih.. tak ke sedih?

so, I really need to catch up..kejar kawan-kawan yang lain untuk dapatkan sales seiring dengan mereka.. bos janji nak bawak pergi Hong Kong Disneyland tahun ni kalau kami berjaya capai target sales 5.5 million sampai Disember ni.. dan syarat kelayakan dia ialah every salesperson kena dapat 250k setahun baru boleh ikut... jadi saya perlu kejar 150k lagi dalam masa 5 bulan ni.. agak besar jumlah tu..kalau ofismate lain boleh buat..kenapa bukan saya kan? saya akan cuba!

jeles sangat tengok korang dapat update entry 3-4 kali sehari.. teringin sangat nak buat macam tu.. tapi tak boleh.. sebab saya ni cepat hilang fokus.. time kerja, kalau buka website lain2 ni, mulalah mood nak kerja tu lari.. sebab tu lah sales sikit..buat sales ni tak sama macam kerja-kerja biasa, once kita hilang fokus n motivasi, memang teruklah performance kita.. so, terpaksalah korbankan masa berblogging ni...isk3

saya taw ada yang mengharapkan update dari saya.. saya akan cuba sedaya upaya untuk update sekurang-kurangnya 3 kali seminggu...

kepada followers dan silent readers yang sentiasa singgah kat teratak ni... thanks ya.. saya akan cuba tak menghampakan korang semua.. ececeh..macam artis konon..hehe

anyway, selamat berpuasa korang... perbanyakkan amalan di bulan yang mulia ni.. amin..

wassalam..


Tunggu saya datang k Mickey & Minnie

meronta-ronta nak pergi bila tengok castle ni..



image source: Google


p/s: can U feel the FUN? oh...nak pergi!!


12 comments:

kaklong said...

wah...kalo kak long pun nak ikut jugak! hehhehe

chaayyooook cik tiqah..! u can do it dear...;)

cikFM said...

feel..feel hehehe... good luck tqah..

♥ Kasut Pink ♥ said...

chaiyuk2... tqah boleh.. hong kong disneyland dah melambai2 je tu..hehe

malynd_anggun said...

lepas tgh entry nih, terus g tgk en AA..tgk ade tiket murah x,nak g juge..hahahaha..chaiyok!! u can do it! nti da gi sna, bole buat review ye...heheh

Cik Syeeda Sobbihi said...

tqah wat sales produk ape tu?? goodluck!!

choclairissa @ intan said...

saye dh pergi HK disneyland...best..

bleh tgk link ni..hopefully tqah jd lebih bersemangat nk kerja :)

http://choclairissa.blogspot.com/2011/02/from-kimberley-to-disneyland-hong-kong.html

Renee Meow said...

nak ikut..!!! hehehe...

anyways gudluck dear..!! :D

misya said...

berusaha dengan gigih yer

~ NANA ~ said...

hong kong disneyland best!!! i tgk pic kawan i pegi hari tu, teringin sgt2 nk pegi jugak...hehe

zimie said...

yang,,i pun bidang sales gak,,actually memang takde masa nak update blog.ni curik2 gak tadi,nasib bos tak nampak.haha kitorg lagi la kene target 2 juta for each sales office.now baru 1 juta.huhu.

btw besnyeeeee bos reward pergi HK.ni nak jeles.hehe

tqahmisdar said...

kak long: jom join company ni..boleh ikut..hehe

cikFM: thanks =)

kasutpink: tulah kan.. HK Disneyland ni berjalan dgn seksinya didepan mata..menggoda..hehe

malynd: thanks dear.. sure i akan buat review pjg2..hehe

syeeda: tqa tak jual produk.. company ni training provider..so buat telesales propose training kat company dlm msia ni.. =)

tqahmisdar said...

intan: bestnye U dah pergi.. dah berkobar2 ni..thanks dear.. =)

renee: jom2.. hehe.. thanks =)

misya: baiklah!! =D

nana: jom! u belanja..hehe

zimi : u buat sales ape dear? mudah hilang fokuskan kalau tertarik dgn benda lain ni.. jom kite same2 capai target k..chaiyok!