Oct 30, 2011

~wedding preps: Videographer booked!~

Hye cecantek semua...

how was your weekend? Hope everything went well.. Weekend, mesti semua orang bergumbira kan? >_<

Anyone pergi Pameran Pengantin by Urban Vibe Event tak? How was the experience? I pergi Sabtu, pukul 11 pagi dah terpacak kat SACC tu..stay kat situ sampailah pukul 4pm..tak sangka boleh bertahan almost sehari suntuk kat situ, hampir every booth I singgah, macam lah I nak kawin bulan depan..menyibuk je kan..hehe..

Hasil seharian kat SACC tu I berjaya booked videographer for my wedding! Hoorey!
Pasal VideoG ni tak pernah masuk dalam budget kami nak kawin pun, tapi I teringin sangat nak buat.. So, this few months, I dah minta beberapa quotation dari beberapa videoG.. so far tak ada yang bagi harga dalam range I nak..

I just nak videoG untuk nikah sahaja.. sebab tu moment paling penting dalam hidup..kan? Then, semalam kat SACC, I just tumpukan pada videoG, photoG dan pelamin..

Hasilnya I jumpa mhpictures.. they offer me RM 1*** for
1. 1 day event (unlimited hours)
2. 8-10 minutes highlight
3. 2 DVD copy (unedited)
4. Full video
5. Full gear equipment 

Actually this is package for pre-wed, tapi that guy, Ali bagi I this price untuk nikah.. so, apa lagi, lepas fikir panjang, this is the best price so far yang I dapat & videonya sangat amat cantik...lagipun untuk booking, I just letak RM 100 je.. kalau nak cancel takdelah susah hati sangat kan.. hee

mhpictures ni shoot pre-wed video untuk Zahiril Adzim & Shera Ayob taw..melting tengok video mereka..sweet sangat!

Kalau nak tengok video diorang, boleh lah pergi FB diorang, mhpictures. Hope tak ada masalah lah dengan mereka-mereka ni..if ada B2B yang dah pernah ada experience buat dengan mereka, please let me know ya.. Nak taw samada pilihan I tepat atau tak.. >_<



VideoG settled, boleh slash dah.. yeah!

>_<

5 comments:

Cik Zimie said...

wowww mhpictures pernah wt vid utk artis ye?hoho tqah bgtau la bape 1*** tu?hahah saje nyibuk :p

diri sendiri belum book videoG lagi.tunggu lepas raya haji.ada a few dah shortlisted kan..heh.

BAIZURA NATASHA said...

hai tqah... envy uuu.. my wedd in this coming dec, and i dont have much budget for the videoG. thought of having the video for solemnization too, but i couldnt afford..sobs sobs sobs.
whatever is, i tumpang hepi for u. :)

tqahmisdar said...

zimie: rahsia2..hihi.. ok lah dah ada short listed kan.. senang kerja nnti..hehe

baizura: >_< since my wedd sgt jauh lagi, I still ada masa utk saving..its ok dear..dahulukan mana yg wajib dulu kan lebih penting? cheers! >_<

aZilsah said...

not bad the quality and the price mmg murah!

Anyway, you have been tagged! hehe
http://azilsahashim.blogspot.com/2011/10/tagged-11-things.html

Mimin said...

I amek basic gear for 2 event = 2k hoho. Actually mase PICC aritu ade CST Production offer 1.5k je. Tp mase tu macam xde bajet huu. Btw I can promise u MH ni pon ngetop gak cos kwn i keje amek amek gmba n video ngn diaorg.