Oct 27, 2011

~perihal tarikh kahwin lagi~

Hye sayangS....

I'm glad to announce that mood nak kahwin dah sampai! yeeha! hehe...

Dah bertapa selama hampir 3minggu, listing semula wedding date, bajet, kaler tema... still x decide semua benda lagi..haih..~~

tentang tarikh kahwin, we actually rancang untuk buat dalam November 2012..as my previous post, saya sangat suka tarikh 10.11.12 for my nikah...tapi nampak macam kena tukar sebab kena tunggu my Future Brother in Law cuti.. dia berlayar,so cuti memang tak tetap..and dia kata estimated waktu dia boleh cuti ialah middle of November 2012, so bakal Mak kata better langsung bulan December.. Maka saya pun kembali membuka kalendar dan menyenaraikan tarikh-tarikh best untuk kawin..hehe

banyak perkara kena consider dalam nak decide tarikh kawin ni... poning cek..adeh.. Ada minggu-minggu tertentu yang Han tak cuti hari Sabtu, so dia kata nak jimat cuti, kena la buat majlis dalam minggu pertama & ketiga..then family sebelah Han ada yang duduk area Kedah, so majlis kalau boleh kena elak hari Ahad..tapi saya prefer majlis hari Sabtu jugak..sebab Ahad tu boleh rehat-rehat..kan?

waaa! so many things to consider..

jadi saya come up dengan tarikh ni:

Nikah: 30.11.12 (Jumaat)
Reception: 1.12.12 (Sabtu)
Bertandang: 22.12.12 (Sabtu)

Tak kisah dah tarikh cantik ke tak cantik..yang penting, semua orang senang...kan?  >_<

Harap boleh stick pada those dates..me & Han tengah mengutarakan cadangan kepada majlis raja-raja merangkap Mak & Abah kami..dan harap semua pun okey...Amin..once dah rasmi, will let you olls know..tak sabar na letak wedding thicker kan..hehe

Looks like December is a rain month for Kuantan, jadi saya sedang consider untuk buat majlis kat dewan... Ha..venue  ni satu lagi benda pening..adoi..

Pray for me darlingS...muahx!

>_<

9 comments:

Fariza said...

HIK3. nk save the date dulu :)
insyaAllah semuanya baik2 tqah

hanys said...

Huhu. Congrats la dh ada tarikh... Anis ni patutnya nikah dlm masa setahun tunang, tp blum decide tarikh.. Pening ngan raya time. Puada time. Cuti sekolah time. Adik final exam. En tunang nk ada duit cukup sblm tetap tarikh.. Adoi.

tqahmisdar said...

fariza: hihi.. Amin.. doakan ye.. >_<

hanys: tarikh tu belum tetap lagi.. >_<
sabar ye hanys, awal2 je pening, nanti lelama ok lah.. chaiyok!

~ NANA ~ said...

i dulu pon cmtu gak...byk kali tuka2 tarikh...hehe

aZilsah said...

nampak nye tarikh kita insyaAllah dekat2..

My future MIL nak tarikh bulan 11 tu.. hehe but my mom nak buat awal sikit.. so masih dalam discussion.. tapi i tak kesah mana2.. 10.11.12 tu cantik!

nak link u :)

Lovely Emy said...

hee, masalah sy dgn awak pun sama ni, tgh pilih tarikh =.=" tp tarikh yg awak pilih best la..

tqahmisdar said...

nana: kalau tukar tu makin dekat kan best..hehe

azilsah: kan? suke sgt 10.11.12 tu tp tak dpt la pulak.. :( nanti kite link awk jugak.. >_<

emy: mari kite usaha bersama-sama..chaiyok! hehe

aZilsah said...

hehehe. cantik 10.11.12 tapi my mom macam nk buat awal, not during school holiday. 10 tu dah school holiday kan?

anyway excited jumpa blog ni since our date dekat2.. boleh exchange planning2 gitu. hjehe

syezh said...

nice date along....inform ktorg ye :) MDK 14 pray evrything like ur dream ....:)