Dec 5, 2011

Indonesia Trip: Mangga 2

Holla...

mari kita sambung cerita Indonesia Trip..

first destination bila sampai Jakarta ialah Mangga 2.. anyone pernah pergi sana?

ni landmark nak pergi tempat shopping tu

Tempat ni best kalau nak shopping handbag.. banyak sangat handbag longgok 50k Rupiah satu.. cantik-cantik pulak tu.. 50k Rupiah tu dalam 17 ringgit duit kita.. Kalau handbag tak Ori grade A pun banyak yang cantik-cantik & murah..memang rambang mata...phew~~

saya terlepas peluang nak beli sebab ikut Mak & makcik cari telekung punya pasal.. kat sini kain telekung dia taklah murah sangat and even nak tawar menawar pun tak banyak yang diorang bagi turun.. kalau nak beli telekung better beli kat Pasar Baru atau Tanah Abang..

Kalau baju pun ada yang best jugak, cuma agak mahal sikit..and fesyen dia macam baju-baju Thailand, tshirt biasa..tak banyaklah yang best..

Tapi..saya berjaya jumpa baju nikah saya kat sini..yeah! Harga dia dalam 250k Rupiah..kira dalam 80 ringgit lebih je..kalau kat Malaysia rasanya orang jual dekat RM400 kot sehelai sebab beading & manik dia penuh dan berat..memang puas hatilah bila dah beli tu.. boleh cut cost banyak dah..cuma kena buat kain dan inner dalam je untuk baju tu..

Memang tak cukup masa nak round habis dalam ni..lagipun kami just diberi 2 jam setengah untuk jenjalan ..sebab lepas tu nak bergerak ke Taman Mini Ancol...dan tak sempat nak amik gambar banyak-banyak sebab bila dah shopping memang kamera dah dilupakan..hehe

next saya cerita tentang Taman Mini Ancol pulak..

>_<

1 comment:

choclairissa @ intan said...

teringat zmn pegi mangga 2 dulu..best2 pegi sane wpun sesak2 :)