Dec 13, 2012

Review: Nikah Outfit


Salam semua!

Mari mulakan review!

Today, saya nak review pasal nikah outfit kami dulu.

Groom Outfit:

Baju Melayu
Material: White Satin 
Tailor: Achik (Makcik Han)
Fee: Tak sure berapa. kui3

Sampin
Pinjam Abah punya. Sampin ni kakak angkat abah hadiahkan pada Abah. Kebetulan dia ni penenun songket. Kalau nak beli sendiri memang tak mapula. Ribu-ribu kot harga. huhu. So, pinjam je lah abah punya. hehe



Bride Outfit:

Baju Kurung
Material: White Chiffon
Fee: RM 250 sepasang
This dress I beli daripada blogshop Colourcycle Boutique. Nampak, berkenan, terus beli.
Mula-mula beli saiz 40, sebab saiz ni je yang tinggal.  Seminggu sebelum majlis, I hantar kat jiran untuk alter kasi kecik.

nak bagi nampak detailing kat baju. tertutup dengan kertas pulak. adeh.

Tudung:
Tudung Bawal
Material : White Cotton
Fee: RM 5
Yang ni beli kat Jalan TAR je. hehe

Veil
Disewa daripada mama comel Puteri Raifana. Veil Put ni Puan Intan yang buatkan. 
Harga sewa: RM 50.



Nilah full view baju akad nikah kami. Memang sangat puas hati!!



p/s: Kasut? Cincai je pakai selipar. haha.


3 comments:

cik mah said...

mmg cantik bj....sampin menyerlah btul...heheh

Syaz Rozelt said...

cantik n nampak ayu pkai tudung bawal..hihi

Wawa Yusoff said...

cantik baju. simple and sweet. just like u :)