Dec 17, 2012

Review: Henna


Assalamualaikum...

Selamat pagi Isnin!

Acane weekend korang? Fuhh...my weekend sangatlah penat..penat jadi pembonceng motor suami dari Kulim ke KL...KL ke Kulim..rasa nak tercabut segala tulang belulang ni...mana tak nye sekali perjalanan 4 jam atas motor..memanglah penat..huhu

Ok..mari sambung review...kali ni pasal henna..

Ar first, nak pakai inai kat hujung jari je, malas nak berlukis-lukis bagai...tapi bila makin dekat nak wedding, cam cantik je tengok orang buat..timbul keinginan mendadak disitu..haha..

2 days before majlis nikah, me & my bestie menapak pergi Kuantan Parade untuk buat henna...Sebelum ni dah survey kat kedai tu, dia caj RM 50 for both hands, termasuk inai kat jari..memandangkan auntie yang lukis henna tu baik dan meyakinkan, so terus buat..tak perlu apa-apa appointmnet, just datang & buat...

I pilih design yang macam Ayu Raudhah punya henna tu..so, auntie tu buatkan..tapi dalam dia punya version..auntie ni buat bunga dia rapat-rapat..

Yang menarik, dia pakai berus water colour je untuk inai hujung jari, so inai tu jadi rata... untuk orang yang baru first time merasa, agak jakun disitu..haha




Ni hasilnya..tadaaaa!

Hasil bila dah kering

Kena tunggu dalam setengah jam nak bagi inai ni kering...So, berjalanlah dalam Kuantan Parade dengan kedaan seperti orang cacat...tangan tak boleh pegang apa-apa..semua orang pun pandang je apa ada kat tangan...kui3..

Auntie tu siap bagi tips, sebelum tanggal inai, sapu minyak baby dulu pada inai tu, so that nanti inai tu jadi lebih merah & nampak glowing..

To B2B Kuantan, I totally recommend Auntie ni.. Kiosk dia kat Ground Floor Kuantan Parade, dekat depan mesin ATM...Nanti boleh jenguk-jenguk dia kat situ ye..

So far, memang puas hati..sedara mara pun ramai yang puji sebab warna dia cantik..hehe

Me love it!








3 comments:

EIKA said...

simple but nice la tqah ^_^ ika suka la color dia,merah terang..henna ika lak gelap pada ni lol!!

kaklong said...

:)....

nnt klong nk buat lg la mvm ni, wpun dh kawin,,....ahaks! :)

nida-razak said...

cantikla tqah..tbe2 rasa nk buat jugak..huu..pdahal da setahun da kawin..bley xnak pakai konon sempena annivesary?huhu