Dec 18, 2012

Review: Handbouquet

Morning!!

Kali ni nak review pasal Hb pulak..Saya paling tak sabar nak review pasal handbouquet ni..taktau lah kenapa..hee

Ada 2 handbouquet, semua ni DIY..yang pasti bukan sendiri yang buat..tangan sendiri takde seni..isk3..ni my mom yang buatkan..

Handbouquet nikah:

Artifical flower ni I beli dekat kedai Cowboy, Kuantan. Sesiapa orang Kuantan mesti dah kenal sangat Cowboy ni..lagi-lagi orang yang nak kawin..

Bunga ni dijual sejambak terus...sejambak tu, harga dia kalau tak silap dalam RM 15-RM17..
Mula-mula my mom membebel, kenapa beli warna masam macam ni..tapi I tebalkan telinga aje..janji hati suka..hehe

After that, I minta my mom cantikkan bunga tu..potong tangkai dia kasi sama panjang and nampak bulat..and then tambah reben..Hasilnya..suka!!!hehe..

Artifial flower: RM 15-RM 17
Ribbon: RM 2 semeter
Total: RM 19

Jimat kan?hehe




Handbouquet reception:

Bunga ni pun sama I beli dekat Cowboy. Untuk bagi dia nampak lebih kembang, I beli 3 jambak. Bunga ni best sebab sekeliling dia dah siap daun-daun besar untuk bagi dia nampak kemas.

Yang ni pun my mom yang tolong gubah. hehe.

Artifial flower: RM 18 (kalau tak silap bunga ni sejambak RM 6)
Ribbon: RM 2 semeter
Total: RM 20

Jimat lagi sekali disitu! hehe.

Sesuai untuk pengantin bajet seperti saya.  ;)

 





4 comments:

Diyana said...

artificial flower tp nmpk mcm hidup...
hehehe

♥ Puan Chacha said...

both HB cantik dear.. suka tengokkk.. nampak bunga hidup... heeeee..

AyongAtikah Zaid said...

cantiknye hb die.....=)

FarizAtie said...

tiqah sgt comel..x sangka lak rumah kte dekat senang i dtg ur wed..^_^
tag u in my entri yaa