Jul 4, 2012

Misi Diet 130 hari


Assalamualaikum...

Bermula semalam, 4 Julai, secara rasminya, diet 4 bulan saya telah bermula.. yea!

Lagi 4 bulan je sebelum majlis..nak kurus..nak kurus..
Ramai akan kata, 'tqah tak gemuk, bla bla'...
Tapi sendiri tetap rasa gemuk dan buncit...
Buncit tu yang perlu dihindari..
Cik abang pun nak sangat perempuan kurus dan slim kan..
Mari dapatkan perut yang flat!..hee

Jadi, untuk membakar semangat yang memang tengah berkobar-kobar ni,
saya nak jadikan blog kesayangan ni sebagai diari pemakanan saya..
Nanti saya buat comparison before and after..

Berat badan saya sekarang ialah 52kg..
oh gemuknya rasa bila berat lebih dr 50kg ni..huhu
Nak cuba kurangkan kepada 48kg..insyaAllah..

Ukur lilit tak sure, kena kira balik ni...
Kena ada kayu ukur, baru lah nak tau gol tercapai ke tak ye dak? 

So, apa saya makan semalam ?


Semalam , 4 Julai


Breakfast 
Semangkuk corn flakes berserta susu coklat kurang lemak

Lunch
Sup Sayur Brokoli + Lobak Merah + Sosej

Dinner
Salad + Tomato + Sosej


ini lunch saya semalam


Berapa agaknya pengambilan kalori saya semalam?
Kalau rajin, tolonglah kirakan..hehe

Till then..muah uolls!


5 comments:

anaztasias nora aira said...

chayokkkkkkkkkkkkkk, xlarat den nak diet !!

shera haifa said...

haiyaa.. kita pun nk kurus gak tapi iman xkuat.. asyik nk makan je.. huwaaa

♥ nana i am ♥ said...

good luck tqah! :) nana yang tak sampai 100hari lagi ni tak insaf insaf pun T__T

tqahmisdar said...

nora: dah kawen xpela..hehe

shera: haha..ni pun xkuat, cuba tahan je...

nana: xpe nana..nana dah kurus..hehe

Shamilla Ramli said...

phewww...
rasa mcm nak mencontohi tqah je...
tp tak kuat semangat mcm awk...
so nasi mmg xmkn la ni??
GUD LUCK!!